jan
16
2014

Aquatraining, fitness voor je paard

Gisteren mocht ik meekijken bij stal Went naar hoe de aquatrainer in de praktijk in zijn werk gaat. Zeer interessant om te zien hoe het paard hierin aan het werk is en dat het hele paardenlichaam gebruikt wordt tijdens de training. Een, naast het inzetten ten behoeve van revalidatie, super manier om je paard naast het rijden een stuk goede training/spieropbouw te geven. Mijns inziens echt een aanrader!
Marloes, dank voor je duidelijk uitleg.

De aquatrainer is een uniek apparaat voor het revalideren en trainen van het paard. Met de aquatrainer wordt uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeterd. Deze wijze van trainen levert een grote bijdrage aan het herstel van diverse soorten blessures, denkende aan gewrichts-, pees- en botproblemen. Door de opwaartse kracht van het water wordt het paard “lichter”, hierdoor is de belasting op de gewrichten en de pezen minimaal. Door het gebruik van koud water worden de gewrichten en de pezen ook direct gekoeld. De tegendruk van het water stimuleert om de achterhand actiever te gebruiken, waardoor het paard zijn buikspieren aanspant. Hierdoor gaat het paard zijn rug beter gebruiken met meer schoudervrijheid.
Met het waterpeil en de snelheid van de loopband kan er gevarieerd worden. Hierdoor is de training optimaal af te stemmen op elk paard.
Uit medisch onderzoek van professor Wim Back is gebleken dat de aquatrainer een goede bijdrage levert in zowel het preventief trainen als de revalidatie.
(Bron bovenstaande: www.stalwent.nl)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.